Yoğuşmalı Kombi Bakımı Nasıl Yapılır Hakkında Bilmeniz Gereken Bir Takım Bilgiler Nelerdir:
Yoğuşmalı Kombiler, yanma sonucu oluşan yüksek sıcaklıktaki atık gaz içerisinde bulunan su buharının, yoğuşturulma teknolojisi ile ortaya çıkan enerjinin sistemde tekrar kullanılmasıdır.
Bir yoğuşmalı kombide, turbo eşanjör sistemi ile atık gaz sıcaklığı derecesi azaltılarak yanma sonucu oluşan su buharı enerjisi sisteme geri kazandırılmaktadır.
Yoğuşmalı kombilerde mevcut bulunan parçalar diğer kombi türlerine oranla daha pahalı olmaktadır. Yoğuşmalı kombilerde suyun sıcaklığı 30 ya da 50 C yani düşük ısıda olmalıdır. Bu nedenle daha fazla radyatör kullanımı olmaktadır. Bu durum ise sistemin daha pahalıya çalışmasına neden olmaktadır.
Yoğuşmalı Kombiler, yerden ısıtma sistemleri için kullanılabilmektedir. Sıcak su tesisatının, demir, bakır ya da alüminyum folyolu borular ile yapılması gerekmektedir.
Yoğuşmalı Kombiler en fazla verim sağlayan kombilerdir.
Yoğuşmalı Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombinizin sızdırmazlığı kontrol edilmelidir.
- Kombinin temizliği yapılmalıdır, tozlardan arındırılmalıdır.
- Kombinin sıcak su girişleri ve ısıtması kontrol edilmelidir.
- Gaz ayarı kontrol edilmeli ve doğru şekilde düzenlenmelidir.
- Kart sistemi ve elektronik kısımları kontrol edilmelidir.
- Gaz kesme Kontrolü yapılmalıdır.
- Kaloriferin ısı dönüşümünün kontrolü yapılmalıdır.
- Kombinin filtresi temizlemelidir.
- Yoğuşma Su kabı temizlenmelidir.
- Kalorifer gidiş hattı temizlenmelidir.
Kombinizin bakım hizmeti için belgesi bulunan yetkili servisinizden destek almalısınız. Belgesi bulunmayan ve yetkili servis olduğunu iddia eden kişilere servisinizin bakımını yaptırmayınız. Kombinizin 6 ayda bir ihtiyacı olan bakımlarını aksatmayınız. Kombinizin bakımı, kombinizi uzun süre ve yüksek verimde kullanmanız açısından önemlidir. Kombi bakımı aynı zamanda tasarruf etmenizi de sağlayacaktır. Daha iyi ısınmak için Kombinizin bakımlarını 6 ayda bir mutlaka yaptırınız.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
2 Yorum
Yorum Yaz
Teşekkürler.
Baymak kombinizin sorunlarının çözümünde bir nebzede olsa size yararlı bilgi verdiysek ne mutlu bize.