Yılın hemen hemen yarısında kullanmakta olduğumuz kaloriferlerin kullanım süresine bağlı olarak periyodik aralıklarla temizliklerinin yapılması gerekmektedir. İçerisinde biriken tozların, tortuların ve korozyon oluşumlarının kaloriferi bozmaması için yapılması gereken bu temizlik işlemleri özel ekipmanlar ve uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir. Tek başınıza yapmaya çalıştığın petek temizleme işlemlerinde tehlikeli durumların oluşmasına yol açabileceğiniz gibi elinizde bulunmayan bazı özel kimyasal maddelere de ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu nedenle size en yakın ve güvenilirliğini sahip olduğu sertifikalar ile ispatlamış olan teknik servislerden petek temizleme konusunda hizmet almanız önerilmektedir.
Petek temizleme işlemi dışarıdan görüldüğü kadar zor bir işlem olmamakla birlikte yukarıda da bahsedildiği gibi bazı özel materyallere ihtiyaç duyar. Bu materyaller normal şartlar altında evlerimizde ya da iş yerlerimizde bulunmaz. Bunun sebebi de bu materyallerin günlük hayatımızda ihtiyaç duyduğumuz maddeler olmamasıdır.
Kalorifer sistemlerinin en önemli parçalarından birisi de eşanjörlerdir. Eşanjör, bir akışkanın diğer akışkana ısıyı transfer etmesi için kurgulanmış bir alet olarak kısaca tanımlanabilir. Bu aletler tıkandığı zaman kaloriferin çalışma sistematiği bozulur ve petekler istenilen ısı seviyesine ulaşamaz. Bu durumu engellemek için de eşanjörlerin ve peteklerin temizlenmesi gerekir. Temizlik işlemleri için de sıradan ürünler değil özel petek temizleme kimyasalları kullanılmalıdır.
Petek temizleme kimyasalının farklı bir adı yoktur. Bu isimle anılan ürünler yeni yapılan inşaatlarda, kullanılmaya başlanmış olan kalorifer sistemlerinde, tesisatlarda, kombilerde ve yoğuşmalı cihazlarda oluşması ihtimal tortu, kireç ve çamurlaşmalarının önüne geçmek için kullanılmaktadır. Bu ürünler temizleme misyonu üstlendiği gibi daha sonrasında tekrarlayacak olan bu durumun gecikmesini de sağlamaktadır. Genellikle yerden ısıtmalı kalorifer sistemlerinde oluşan çamurlaşmanın temizlenmesi için sıkça kullanılmaktadır. Düzenli olarak her yıl yapılacak petek temizliğinde bu özel kimyasalın kullanılması gerekmektedir.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz