Türkiye de dahil olmak üzere tüm dünyada kullanılan başlıca ısıtma yöntemi hiç kuşkusuz ki kaloriferler olmaktadır. Evlerimizde, iş yerlerimizde, okullarımızda, alışveriş merkezlerimizde ve daha birçok yerde ısınma ihtiyacımızı karşılayan kalorifer sistemleri hepimizin bildiği üzere belirli sayıda kurulan petekler yardımı ile ortam sıcaklığını ideal seviyede tutmamıza katkı sağlar. Su dolaşımı sayesinde kombilerden peteklere geçen ısı ile kişiler soğuk hava koşulları ile baş edebilmektedir. Bu nedenle kalorifer kullanan kişilerin kombi ve peteklerine özen göstermeleri gerekmektedir.
Yüksek meblağlarda faturalar ödeyerek ısınma ihtiyacımızı gidermeye çalıştığımız soğuk kış aylarında hepimiz kaloriferimizden alabileceğimiz maksimum verimi elde etmek isteriz. Hal böyleyken dikkat etmemiz gereken birbirinden farklı birçok unsur ile karşı karşıya kalmaktayız. Bunlardan bazılarını; kombiyi hiç kapatmamak, hava yapmış olan kalorifer peteklerinin havasını almak ya da peteklere termostat taktırmak şeklinde sıralayabiliriz. Kendi başımıza yapabileceğimiz bu yöntemlerin haricinde ise teknik uzmanlardan destek alarak yapmamız gereken farklı bir işlem daha bulunmaktadır. Bu da kalorifer peteklerinin temizletilmesi işlemidir. Petek temizliğine gösterilecek özen ile azami düzeyde ısınma sağlayabiliriz.
Günümüzde birçok kişi petek temizletme işleminin masraflı bir iş olduğunu sanmaktadır. Ancak durum hiç de bilindiği gibi değildir. Petek sayısına göre değişkenlik gösterse de ortalama 100 – 200 TL tutarında bir masraf ile yıl içerisinde sorun yaşamadan kaloriferinizin sizi ısıtmasını sağlayabilirsiniz. Bu masraftan kaçınıp kâr edeceğinizi düşünürseniz bu süreçte katbekat daha fazla ödemeler yapmak durumunda kalacağınızı bilmeniz gerekmektedir. Çünkü; petek temizliği yapılmayan kaloriferlerde çevrenin ısısının sağlanabilmesi için kombi normalden daha yüksek derecelerde çalıştırılır ve böylece çok daha yüksek tutarlarda faturalar ödenmek zorunda kalınır. Ayrıca petek temizliği yapılmayan kaloriferlerin bir süre sonra arızalanma ihtimali de oldukça yüksektir.
Kış soğuğunun geç geldiği ve geç gittiği günümüz şartlarında her sene aynı haberlerle karşılaşır olduk. “Şu Kadar Senenin En Soğuk Kışı Geliyor!” Hal böyle olunca normalden daha tedirgin oluyor ve kışa daha hazırlıklı başlamak istiyoruz. Bunun için de en önemli noktalardan biri hiç kuşkusuz ki kombi ve petek bakımı yaparak kaloriferlerimizin sağlamlığından emin olmak.
Öncelikle kombinizin periyodik bakımını yaptırmanızı tavsiye ederiz. Bu bakım esnasında mevcut olan problemlerin tespiti sağlanmış olacaktır. Devamında doğal gaz tesisatı kontrol edilerek gaz ve su dağıtımında bir problem olup olmadığı kontrol edilmektedir. Bütün bu incelemelerin ardından kış aylarında yeteri ısıda yeteri kadar ısınıyor olmanız gerekmektedir. Fakat durum her zaman böyle olmayabilir. Tüm bakım ve tamiratları teknik servis personeli çağırarak yaptırmanıza rağmen hala ısınma sorun yaşıyor olabilirsiniz. O zaman sorunu farklı yerlerde aramaya başlamalısınız. Bunun için de yoğunlaşacağınız ilk yer kalorifer petekleri olmalıdır. En nihayetinde ısı kaynağı onlardır.
Özellikle uzun zamandır kullanılan ve bakımı yaptırılmayan kalorifer peteklerinde bazı arızalar ile karşılaşılabilir. Bunlardan en bilindik olanı peteğin hava yapmasıdır. Bu sorunun belirgin birkaç sebebi bulunmaktadır. Tesisatın yeni olması nedeniyle kalorifer peteğinin içerisinde belirli miktarda hava kalmış olabilir. Ayrıca tesisatın suyu değiştiğinde de yine hava yapma problemi yaşanabilir. Yine aynı şekilde yeteri miktarda su basıncının kombi tarafından sağlanamaması nedeni ile de petekleriniz hava yapabilir. Bu sorunu gidermek için daha önceden bilgi sahibiyseniz kendiniz hava alma işini gerçekleştirebilirsiniz. Değilseniz de bir teknik personel çağırarak duruma müdahale edebilirsiniz.
Ancak bazen durum bu kadar kolay çözüme ulaşmayabilir. Uzun süredir temizliği yapılmayan, eski kalorifer petekleri de yeteri miktarda ısının dağıtımını engelleyebilir. Genellikle cam önlerinde bulunan peteklerin içerisine zaman içerisinde başta toz olmak üzere birçok küçük cisim yerleşebilir. Bu durumda petekleriniz aslında ısınıyor olsa bile dışarıya ısıyı vermekte güçlük çeker. Bu nedenle siz kombinizi ne kadar yüksek seviyede çalıştırıyor olsanız da hissedeceğiniz sıcaklık belirli bir düzeyde kalıyor ve artmıyor olacaktır. Yani özetle ne kadar yüksek faturayı gözden çıkartıyor olsanız da değişen bir şey olmayacaktır. Bu da herkes için büyük bir problemdir. Bu sorunun çözümü için petek temizliği yaptırmanız gerekmektedir. Yetkili servislerin birçoğu tarafından sağlanan bu hizmet için işinin ehli olan teknik servislerden bilgi alabilir ve petek temizleme fiyatları hakkında sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Yaklaşık 3 saat kadar süren bu işlemin ardından petek temizleme işlemi için ödediğiniz tutar, daha fazla ısınmak için ödediğiniz faturaların yanında bir hiç olacaktır.
Kar Kombi Servisi Petek Temizleme Fiyat Politikamız Söyle Olmaktadır.Fiyatlarımız Dönemsel Olarak Değişmektedir Yoğunluk ve Kış Aylarında Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatı 100 TL ile 250 TL Arasında Değişmektedir.Lütfen Fiyat Almak İçin Bizimle İletişime Geçin.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
1 Yorum
Yorum Yaz
Merhaba,
Dublex dairem var toplamda 8 peteğim var petek temizleme işlemi yaptırmak istiyorum fiyat verebilir misiniz.