Her eşya ve üründe olduğu gibi kaloriferlerimizde de belirli bir süre kullanımın akabinde bazı bozulmalar olabilir ya da bu materyallerin dönem dönem sağlamlıklarını kontrol etmek için gözden geçirilmesi gerekir. Elektrik sistemine dayalı çalışan kaloriferler, bilindiği üzere tesisatın içerisinde sıcak suyun dolaşması sayesinde peteklere ısı yayarlar. Bu su da arındırılmış bir su olmadığı için bir süre sonra kireçlenmeye ve korozyon oluşumuna sebebiyet verir. Bakım ve temizliği aksatılan petekler bu durumda ısı kaybına maruz kalarak kullanıcılarını sahip oldukları konfor alanından uzaklaştırır. Ayrıca yüksek tutarlarda faturalar ödemek durumunda kalınsa dahi istenilen seviyede sıcaklığa ulaşılamaz. Bu yüzden kalorifer peteklerinin yıl içerisinde asgari bir defa olmak suretiyle bakımlarının yapılması gerekmektedir.
Petek bakımı aksatıldığı takdirde ileride çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalınmaktadır. Kalorifer kullanıcıları genellikle önemsemedikleri, gerek görmedikleri ya da ihmal ettikleri için peteklerinin bakımını yaptırmazlar. Bir kesim de petek bakımı için ayrılacak bütçenin fuzuli olduğuna inanmaktadır. Ancak bilinmelidir ki petek bakımı yaptırmak çok düşük maliyetli bir iştir ve en önemlisi de bakımları yapılmayan petekler bir süre sonra çok daha büyük maliyetler ödemek durumda kalacağınız sorunlara neden olacaktır.
Petek bakımı için teknik servislerin uzman kadrolarından hizmet almanız gerekmektedir. Çünkü bu işlem esnasında petek temizliğine özel makine ve ilaçlar kullanılmaktadır. Hem uzmanlık hem de özel ürün gerektiren petek bakımının maliyeti sahip olunan petek sayısına göre değişkenlik gösterse dahi ortalama 100 TL – 200 TL arasında gidip gelmektedir. Bu maliyetin içerisinde servis, hizmet, işçilik ve özel ürün kullanımı gibi birbirinden farklı kalemlerin olduğu da düşünülürse aslında petek bakımının ne kadar uygun fiyatlar ile yapılan bir iş olduğu rahatlıkla görülecektir.
Kombi Bakım Hizmetini Uygun Fiyat Almak için Dönemsel Olarak Kampanyalarımızı Takip Ederek Daha uyguna Bakım Hizmeti Alabilirsiniz.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz