Kombi Ses Çıkartıyor
En sık kullanılan ısıtma sistemi olan kaloriferlerin merkezi nitelik taşıyan parçası bilindiği üzere kombilerdir. Kombisiz bir kalorifer düşünülemez. Bu nedenle kaloriferlerle ilgili bir sorun yaşandığında öncelikle kombinin işlevlerini yerine getirip getirmediği kontrol edilir. Şayet kombinin düzenli olarak temizlik ve bakımı yaptırılmaz ise arızalanmalar yaşanabilir ve kalorifer sistemi hasar görebilir. Bu nedenle kombinin çalışma prensipleri göz önünde bulundurularak dikkatli bir şekilde kullanılması gerekmektedir.
Kombinin arıza yaptığını anlayabileceğimiz birçok farklı belirti bulunmaktadır. Bunlardan ilki kombinin üzerinde bulunan hiçbir ışığın yanmamasıdır. Böyle bir durumda kombinizin fişini kontrol etmeniz ve kapatıp tekrar açmanız önerilmektedir. Sorun bu şekilde çözülmezse diğer kontrollere geçilmeli ve mümkünse konu ile ilgili teknik destek alınmalıdır.
Örneğin; kombiniz normal bir şekilde çalışıyor ancak çalışma esnasında ses çıkartıyor olabilir. Bu sesin nereden geldiğini anlamakta güçlük çekebilirsiniz. Bu alışılmadık gürültünün kaynaklandığı birden fazla durum söz konusu olabilir. Kombilerin içerisinde motor ve pervaneli parçalar yer almaktadır. Zaman içerisinde kombinin çalışma yoğunluğu doğrultusunda bu motor yahut pervaneli parçalarda aşınmalar ve yıpranmalar meydana gelmiş ve kombiniz bu nedenle ses çıkarıyor olabilir. Bunda endişelenecek bir durum olmadığını ancak kombinizin periyodik bakımı esnasında yetkili kişiye durumu iletmenizi önermekteyiz. Özellikle hermetik kombilerin baca fanlarında bu durumla sıkça karşılaşılmaktadır.
Bunun dışında kombinizin sirkülasyon pompasında ya da eşanjörlerinde de arızalanma yaşanıyor olabilir. Özellikle mevcut çamurlanmadan dolayı devirdaim etmekte zorlanan su, sirkülasyon pompasını oldukça zorlamaktadır. Ayrıca benzer şekilde bu pompadan geçen su eşansör kanatçıklarında yaşanan herhangi bir tıkanma ile de karşı karşıya kalmış olabilir. Bu esnada çıkan sesler kombinizin arızalanıyor olduğuna işaret etmektedir. Bu yüzden kombinizden gelen seslerin nereden kaynaklandığını tespit ettiğiniz gibi zaman kaybetmeden kombinizin yetkili servisini bulunduğunuz yere davet etmeniz önerilmektedir.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz