Düzenli olarak bakımı yapılmayan tüm sistemlerde olduğu gibi kaloriferlerde de bakımsızlıktan kaynaklı belirli arızalanmalar yaşanabilir. Özellikle kış döneminde bir gün bile eksikliği hayatımızı sekteye uğratabilen kaloriferlerin bizleri mağdur etmemesi için düzenli olarak kontrol ve temizliklerinin yapılması gerekmektedir. Bu işlemler hem maliyet açısından çok uygundur hem de bir iş günü içerisinde tamamlanacak kadar pratiktir. Bu nedenle kalorifer kombi ve peteklerinin bakımlarının ihmal edilmemesi gerekmektedir.
Kalorifer kombi ve peteklerinin arızalandığını anlayabileceğiniz çok spesifik durumlar söz konusudur. Örneğin kombinizin ışığının yanmıyor oluşundan bile bir terslik olduğu anlaşılabilmektedir. Yine aynı şekilde kalorifer peteklerinin az ısınması ya da hiç ısınmaması da sistemsel bir aksaklığın yaşandığını gösterir niteliktedir. Bu gibi durumlarda yapılması gereken işlemler açık ve nettir. Şayet peteklerinizde ısınma problemi mevcut ise öncelikle peteklerinizin havasını almanız gerekmektedir. Bu işlem için bir adet kova ile tornavida ya da petek anahtarına ihtiyaç duyacaksınız. Kalorifer peteğini sağ üst kısmında yer alan ve dışarıya bakan kısmını petek açık halde iken düz bir tornavida ya da petek anahtarı yardımı ile hafifçe açınız. İçerisinden sizin de hissedeceğiniz şiddette hava çıkacaktır. Bu hava çıkışı bitene ve sıcak su akımı başlayana kadar bekleyiniz. Sıcak suyun ne zaman geleceğini tam olarak bilemeyeceğiniz için zemine daha önceden hazırlamış olduğunuz kovayı yerleştiriniz. Sıcak ve kirli bir su akmaya başladığında peteğinizin havası alınmış olacaktır. Böylece peteğin her bir noktası tekrardan ısınmaya başlayacaktır.
Bu yöntemi denemenize rağmen petekleriniz hala ısınmadıysa sorun kombideki suyun yetersizliği ya da peteklerin içinin kirliliği ile ilgili de olabilir. Kombinizin altında bulunan basınç vanası sayesinde su basma işlemini gerçekleştirerek barı 1,5 – 2 düzeyine yükseltebilirsiniz. Bu da sorunun çözümü için kafi gelmediyse peteklerin temizletilerek yeniden ısınabilmesi için profesyonel bir destek almanız gerekecektir.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz