Günümüzde çoğumuz evini, iş yerini ısıtmak için kalorifer kullanıyor olsa da kullanım esnasında dikkat etmesi gereken şeylere çok hakim değildir. Konu ile ilgili fikri ya da bilgisi olsa dahi hangi kavramın neyi karşıladığını bilemeyebilir. Bu da bazı sorun tanımlamaların önüne geçen bir durumdur. Bu bağlamda verilebilecek en güzel örneklerden biri de kombi ve peteklerin nötrlenmesidir. Genellikle bu tanım çoğu kalorifer kullanıcısı tarafından bilinmemektedir. Bilgisi olduğunu belirten birçok kullanıcı da nötrleme işlemini temizlik işlemi ile karıştırmaktadır. Bu nedenle teknik servislere ve bu servislerde çalışan uzman kişilere bu anlamda büyük bir görev düşmektedir. Nötrlemenin ne olduğu bilgisini tüm müşterileri ile paylaşmalı ve konu hakkında kalorifer kullanıcılarını aydınlatmalıdır.
Kombi petek nötrleme denilen işlem, bilinenin aksine kalorifer tesisatının temizliği değildir. Kaloriferlerin yılda en az bir kere bakımlarının yapılması ve temizliğinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ancak nötrleme işlemi, kalorifer temizliğinin sadece bir parçasıdır. Bir başka deyişle, kombinin filtresinin sökülüp temizlenmesi nasıl ki genel temizliğin bir parçası ise kombi petek nötrleme de yine aynı şekilde bütünün sadece bir parçasıdır.
Petekler temizlenirken bu işleme özel üretilen bazı kimyasal ürünler kullanılmaktadır. Makine yardımı ile tesisat içerisinde dolaştırılan bu kimyasallar tesisatın içerisinde oluşan ve biriken tüm kirlerin temizlenmesini sağlamaktadır. Ancak bu kimyasalın görevini tamamladıktan sonra tesisatın içerisinden atılması gerekmektedir. İşte tam bu anda devreye kombi petek nötrleme işlemi girmektedir. Kalorifer tesisatının bahsi geçen kimyasal üründen arındırılması için nötrleme ürünleri kullanılmalıdır. Ancak bu sayede kaloriferin tüm temizliği tamamlanmış olmaktadır. Nötrleme işleminin tamamlanmasının ardından kaloriferlerde bir deneme yapılır ve farklı bir durum ile karşılaşılmaz ise kombi normal seyrinde çalıştırılarak ilk günkü performansı ile kullanılmaya devam edilebilir.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz