Her elektronik cihazda olduğu gibi kombilerin de işleyiş sistematiği nedeni ile arıza yapmaları oldukça olasıdır. Bu nedenle gerekli bakım ve kontrol işlemlerinin düzenli aralıklar ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu işlemler muhakkak işin uzmanı profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. Özellikle teknik konularda kendi kendinize yapmaya çalışacağınız kontrol ve onarım hamleleri kombinizi bütünüyle kaybetmenize neden olabilir. Bu risk ile karşı karşıya kalmak yerine Kar Kombi gibi alanında uzman, yıllardır bu sektörün içerisinde yer alan ve herkes tarafından beğeni kazanmış olan servislerden hizmet almanız önerilmektedir.
Nedenini tespit edemediğiniz bir kombi arızası ile karşılaşabilirsiniz. Bu sorunun çözümü için destek alacağınız uzman personeller derhal kombinizin bulunduğu yere gelerek arızanın neyden kaynaklandığını tespit ederler. Şayet kombinizin farklı bir problemi yok ve sadece kombi kartı ile ilgili bir sorun yaşanıyor ise kombi kartınız sökülerek personeller tarafından götürülür. Servis ofisine götürülen kombi kartlarının rölesi, işlemcisi ve entegresi gibi öğelerinin bilgisayar ortamında kontrolü sağlanır. Yapılan kart arızasının tespiti çalışması ile sorunun nedeni bulunur ve en kısa süre içerisinde bu arızalanma giderilir. Tamir edilen kombi kartı yine uzman personel tarafından müşteriye götürülür ve kombiye monte işlemi gerçekleştirilir.
Kombinizin kartında arızalanma olması iyonizasyonda ya da fanlarda bir sorun olduğu anlamına gelebilir. Isı ve elektriğin bir araya gelmesi ile oluşan problemler kullanıcılar için tehlike arz etmektedir. Bu nedenle kart arızası olduğunu tespit etmek kullanıcıların güvenliği açısından önem taşımaktadır. Trafo ya da sirkülasyon pompası kaynaklı farklı sesler duyduğunuz zaman kartınız ile ilgili bir sorun olabileceği ihtimalini düşünmeniz gerekmektedir. Tüm bu sorunlarla karşı karşıya kalarak mağduriyet yaşamanızı önlemek için kombinizin düzenli olarak bakımını yaptırmanızı öneririz.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz