Son 10 – 15 yıl içerisinde hayatımıza giren ve artık evlerimiz ile iş yerlerimizin bir demirbaşı haline gelen kaloriferlerimizin en önemli parçası hiç kuşkusuz ki kombilerimizdir. Kaloriferden en yüksek düzeyde verim almak ve ısı kaybına mahal vermemek için kombi kullanımına büyük bir özen göstermemiz gerekmektedir. Bu nedenle kombilerimizi yılda en az bir kez olmak sureti ile bakım ve temizlik işlemlerinden geçirmemizde büyük fayda bulunmaktadır.
Kombi temizliği dışarıdan çok karmaşık ve zor bir işlemler bütünü gibi görünmektedir. Ancak durum görüldüğü kadar zor ve meşakkatli değildir. Her yaz dönemine girişte ya da sonbahar bitişinde ortalama bir saat sürecek kontroller ile kombinizin bakım ve temizliği kolayca tamamlanmaktadır. Kombilerin tümü elektronik temelli sisteme dayandığı için bu işlemlerin her zaman profesyonel kişiler tarafından yapılması önerilmektedir. Ancak bazı işlemler kalorifer kullanıcılarının kendileri tarafından da kolaylıkla yapılabilinir. Bu işlemlere verilecek en güzel örnek, kombi filtresi temizliğidir. Konu hakkında bilgi sahibi olduktan sonra her birey basit bir şekilde kombisinin filtresini kendisi temizleyebilir.
Kombinizi 60 – 70 derece gibi yüksek bir sıcaklıkta çalıştırarak kombi filtresi temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Bu sıcaklıkta çalışan kombinizin devirdaim etmesinden sonra kombinizi kapalı konuma getiriniz. Akabinde varsa tahliye musluğundan yoksa da herhangi bir peteğin vanasından tesisat içerisindeki suyu boşaltınız. Boşaltma işlemi tamamlandıktan sonra kombinizin altında bulunan iki adet kör tıpayı tespit etmeniz gerekmektedir. Bu kör tıpaları bir İngiliz anahtarı yardımı ile sağa doğru çevirerek açınız. İçerisinde bir adet filtre olduğunu göreceksiniz. Bu filtreyi elinizle çıkartarak musluğun altına tutunuz ve bir diş fırçası yardımı ile temizleyiniz. Filtrenin çıktığı noktayı da ufak bir bez ile temizledikten sonra filtreyi tekrar yerine takınız ve tıpayı kapatınız. Böylece kombinizin filtresi tam anlamıyla temizlenmiş olacaktır.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz