Kombi Arıza Kodları
En popüler ısıtma sistemi olan kaloriferlerin atar damarı kombilerdir diyebiliriz. Tüm tesisatın çalışmasını ve bulunulan ortamın ısınmasını sağlayan çıkış noktası olan kombiler, elektrik sistemine dayalı çalışma prensibine sahiptir. Bu nedenle çok çeşitli arızalanmalar yaşanabilmektedir. Bu arızaların hangi sorundan kaynaklandığının anlaşılabilmesi için de her kombi marka ve modeline has, farklı arıza kodları bulunmaktadır. Alınan hata kodları kombinin neresinde problem olduğunu kullanıcıya göstererek tamir ve onarım işlemleri için büyük bir kolaylık sağlamaktadır.
Ülkemizde sayısı elliye yakın markanın birden fazla çeşit ve modelde kombisi satılmaktadır. Genellikle tercih edilen markalar belirgin olsa da her bir markanın kendine has terminolojisi bulunmaktadır. Bu nedenle sahip olduğunuz kombinin kullanım kılavuzu ve garanti belgesini muhakkak saklamanız önerilmektedir. Çünkü yaşanacak herhangi bir arızalanma durumunda sorunun neyden kaynaklandığını anlamanız ve yetkili servis hizmetlerinden yararlanmanız için bu iki evrağa ihtiyaç duyacaksınız.
Kombinizi uzun yıllardır kullanıyor ve çeşitli nedenlerle kombinin kullanım kılavuzunu bulamıyor olabilirsiniz. Bu gibi bir durumda kombinizden aldığınız arıza kodunun ne anlama geldiğini bulmak için kombi üreticinizin resmi internet sitesine girerek bilgi alabilir ya da ilgili makaleleri okuyarak sorununuzun ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Aşağıda bu tarz bir durum ile karşı karşıya kalan kalorifer kullanıcıları için, ülkemizde en çok tercih edilen kombi markalarının bazı arıza kodlarının ne anlama geldiği belirtilmektedir.
Airfel
C 20 Arıza Kodu: Kaloriferin gidiş suyu sensöründe arızalanma
C 40 Arıza Kodu: Kaloriferin dönüş suyu sensöründe arızalanma
Alarko
E01 Arıza Kodu: Kombinin ateşleme bölmesinde arızalanma
E02 Arıza Kodu: Kombinin limit termostatında arızalanma (Kombinin aşırı ısınması)
Baymak
E04 Arıza Kodu: Kombinin alevlenmesine engel olan, elektronik karta aktarım yapan iyonizeysen elektrotu sinyalinde arızalanma
E10 Arıza Kodu: Kombinin su seviyesinin düşmesi nedeniyle arızalanma
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz