Bulunduğumuz çevreyi ısıtma amaçlı kullandığımız kalorifer sistemi, belirli bir süre kullanımın ardından tesisat içinde ve dışında kirlenme yaşar. Kirlenmelerin iç kaynaklı olanları sistemin işleyişine zarar verebilir. Bu nedenle düzenli aralıklarla kalorifer tesisatının temizletilmesi gerekmektedir. Yapılacak işlemler güvenlik riski taşıdığı için mutlak surette profesyonel kişilerce gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde olası bir yanlış müdahalede daha büyük sorunlar ile karşı karşıya kalınabilir.
Kalorifer temizliği denildiği zaman akla ya kombinin ya da peteklerin temizliği gelmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki bu iki parça da birbirinden ayrı düşünülemez. Bu nedenle kaloriferinizin komple tesisat temizliğinin yapılması en doğru işlemdir. Tesisat temizliği yapıldığı zaman kaloriferinizin hem kombisi hem petekleri hem de boruları temizlenmiş olacaktır. Böylelikle kirlenme ve tıkanıklık yaşanılan her noktanın sorunu çözüme kavuşturulmaktadır.
Kalorifer tesisatı temizliğine kombinin temizlenmesi ile başlanmaktadır. Peteklere gidecek su akışında sorun yaşanmaması için öncelikle kombinizin fanları, boruları ve filtreleri sökülerek temizlenir. Bu söküm işlemleri sırasında kombinin mutlaka kapalı konumda olması gerekmektedir. Sökülen parçalar temiz su ve kuru bir bez yardımıyla kirlerinden arındırılır. Sonrasında yine aynı şekilde mevcut yerlerine monte edilir. Petek temizleme işlemine geçmeden önce kısa bir süre kombi çalıştırılarak deneme yapılır. Herhangi bir aksaklık yaşanmaz ise bir diğer adıma geçilir.
Petek temizleme işleminde yapılan işler kombi temizleme işlemine göre daha karmaşık ve zordur. Genellikle banyoda bulunan petek sökülerek bu kısma başlanır. Peteğin su vanası sökülür ve petek temizleme makinesine ait hortum buraya takılır. Makine çalıştırılarak peteğe tazyikli temizli su verilir ve devridaim yapması beklenir. Böylelikle petek ve borularda biriken toz ve kirlerden kurtulmaya çalışılır. Bu işlemden sonra kimyasal ilaçlar ile oluşan tortulanma ve çamurlanmanın giderilmesi sağlanarak kalorifer tesisatının temizlenmesi tamamlanır.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz