Son yıllarda kullanımı hızla yaygınlaşan bir ısıtma sistemi olan kaloriferler günümüzde hemen hemen her ev ve iş yerinin sıcaklık dengesini sağlama işlevini başarı ile gerçekleştirir konumdadır. Bu sistem hem halihazırda herhangi bir ısıtma sistemi olmayan hem de olan ancak değiştirilmesi talep edilen alanlara uygulanabilir niteliktedir. Kalorifer sistemleri de kendi içerisinde birçok çeşide ayrılmaktadır. Genellikle yakıt tipine göre değişkenlik gösteren bu sistemlerin ana mantığı, bir çıkış noktası (kombi, soba vb.) ile peteklerin olmasıdır. Türü her ne olursa olsun tüm kalorifer sistemleri, mühendislik hizmeti veren belirli kuruluşların yetkili kişileri tarafından döşenmelidir.
Kalorifer tesisatının döşenişinde ilk dikkat edilecek husus, sistemin yerden ısıtmalı mı mobil mi doğal gazlı mı yoksa mazotlu mu olacağı gibi kriterlere göre planının çıkartılmasıdır. Bu bağlamda tesisat için gerekli tür ve ölçülerde tesisat boruları satın alınacaktır. Boruların milimetresinden ham maddesine kadar birçok değişkene dikkat edilmesi gerekmektedir. Kombiden çıkış yapılarak borular birbirine bağlanmaya başlamaktadır. Her bir kıvrım için bağlantı aparatları kenarda hazır edilmelidir. Bu borular, yerleri daha önceden planda belirlenmiş olan kalorifer peteklerine bağlanır. Bu nedenle kalorifer peteklerinin yer seçiminin belirlenmesi de kalorifer tesisatının döşenmesinde büyük önem arz eder.
Kalorifer tesisatı döşemesinde peteklere gidecek olan boruların hangi şekilde uzatılacağı kritik bir noktadır. Kolektörler vasıtası ile oksijen bariyerleri olan boruların kullanımı her zaman ısı kazanımı için alınacak en büyük tedbir olarak karşımıza çıkmaktadır. Döşeme esnasında kolektörden çıkacak her bir borunun maksimum 75 – 80 metre olmasına özen gösterilmelidir. Bu borular ile bağlantı kurulan petekler duvara monte edilmiş ise kalorifer tesisatı döşeme işlemi tamamlanmış demektir. Bunun akabinde vakit kaybetmeden bir test çalışması yapılarak sistemi işlerliği kontrol edilerek kalorifer kullanılmaya başlanabilir.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz