Sonbahar ve kış aylarında hemen hemen her gün çalıştırdığımız kaloriferlerimizin bu yoğun temponun akabinde düzenli olarak temizlik ve bakımlarının yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde kombi ve peteklerimiz arızalanabilir ya da ne kadar yüksek derecede çalıştırırsak çalıştıralım peteklerimiz yeteri kadar ısınmayabilir. Bu durum da halihazırda maliyetli olan ısınma ihtiyacımızın çok daha masraflı olmasına yol açar. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmamak için hem kombinizin hem peteklerinizin bakımlarını ve temizliklerini yılda en az bir defa olmak üzere yaptırmanız önerilir. Bu tip işlemler için bölgenizde hizmet veren profesyonel teknik servislerden destek ve hizmet alabilirsiniz.
Kalorifer peteklerinin içerisinde belirli bir dönem çalıştıktan sonra kir ve toz birikmeleri yaşanabilir. Ayrıca kireçlenme, tortulanma ve korozyon oluşumu da baş gösterir. Bu gibi durumlar tehlike teşkil etmese de müdahale edilmediği takdirde daha büyük sorunlara yol açabilir. Bu yüzden peteklerin temizliğinin ihmal edilmemesi gerekmektedir. Sahip olunan petek sayısına göre değişkenlik gösterse de temizlik işlemi ortama 1 – 2 saat içerisinde tamamlanmaktadır. Buradaki en önemli hususlardan biri de peteklerinizin sökülerek servis merkezine götürülmüyor oluşudur. Uzman personeller, petekleri bulundukları yerlerde temizleme işlemini gerçekleştirerek kalorifer kullanıcılarına hem zamandan hem de mali açıdan kâr sağlamaktadır.
Peteklerin temizlik işlemine başlarken genellikle banyoda bulunan radyatör ya da havlupan sökülür. Su vanasından hortuma bağlanarak içerisine tazyikli su verilir. Bu su dolaşımı sağlayarak tesisat içerisindeki birikmiş kir ve tozları toplar. Kirli su çıkışı sağlandıktan sonra ise bir diğer adıma geçilir. Bu adımda da peteklerin içine özel bir petek temizleme makinesi yardımı ile kimyasal ilaç verilir. Bu ilaç kireçlenmeyi engellemekle birlikte birikmiş tortuların da erimesini ve peteklerden çıkmasını sağlar. Bu şekilde petekleriniz ilk günkü temizliğine ulaşmış olur.
Yemek, içmek, barınmak ve giyinmek insanların en temel ihtiyaçlarındandır. Hiçbiri bir diğerinin yerini tutamadığı gibi hepsine ayrıca önem göstermek gerekmektedir. Biz de konumuz gereği barınmanın üzerinde durmaktayız. Tek başına barınmak hiçbir zaman için yeterli değildir. Özellikle soğuk kış aylarında barınmak çok daha önem kazanmaktadır. Barınmak bu dönemlerde ısınmak ile hemen hemen aynı anlama gelmektedir. O yüzden ısınmak için de gerekli bilgileri edinmek herkesin yapması gereken başlıca işlerden birisidir.
Gerçek sıcaklığı yakalamak için havalar soğumaya başlamadan hem kombinize hem de kalorifer peteklerinize yıllık bakımlarını yaptırmalısınız. Bu size hem daha sıcak bir ortam sunacak hem de maddi anlamda tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Bu düzeni tutturur ve her sene periyodik bakımları aksatmazsanız bu doğrultuda kombi ve kalorifer peteklerinizin de ömrü uzun olacaktır.
Herkes kalorifer kullanmıyor olabilir evet ancak biz kendi uzmanlık alanımız bu olduğu için sizinle nasıl daha sağlıklı ısınırsınız ve bunu yaparken nelere dikkat etmelisiniz noktalarına değinmekteyiz. Günümüzde pek çok ailenin tercihi kalorifer ile ısınmak olduğundan çok sayıda insana yardımcı olacağımız kanaatindeyiz.
Kombi ve kalorifer kullanımı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar her açıdan kişileri zora sokmaktadır. Bu sadece yıllık bakımı yaptırmak ile biten bir süreç değildir. Belirli bir dönemden sonra tesisata daha ayrıntılı temizlik ve bakım yapılması gerekmektedir. Yani kombinizin düzgün çalışıyor olması bir noktadan sonra yeterli olmayacaktır. Çünkü tek başına kombinin çalışıyor olması kâfi gelmemektedir. Bu yüzden kalorifer peteklerine de gereken hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.
En çok temizlik açısından problem yaratan bu peteklerin arındırılmasını iç temizlik ve dış temizlik olarak ayırabiliriz. Dış temizliği daha sık ve daha kolay yapılan kalorifer peteklerinin iç temizliğinde ise işin uzmanlarından destek almakta fayda var. Çünkü bir peteğin temizliği için özel aletler, belirli temizleyici sıvılar ve farklı yöntemler kullanılmaktadır. Genellikle evlerimizde bulunmayan bu materyaller ve teknik bilgi sahibi personeller tarafından petek temizliği hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
Kalorifer peteği nasıl temizlenir diye düşündüğünüz zaman mutlaka güvenilir teknik servislerden yardım alınız. Servislerin gezici hizmetleri sayesinde temizlik işlemleri kolaylıkla gerçekleştirilmektedir. Basınçlı suyla, özel deterjanlarla ve cihazlarla yapılan bu temizliğin ardından kaloriferinizi çalıştırdığınızda bulunduğunuz ortamın nasıl daha fazla ısındığını net bir şekilde fark edeceksiniz.
Ortalama 3-4 saat süren bu temizlik işlemleri için dilediğiniz bölgeye hizmet veren teknik servislerimizden faydalanabilir, minimum bütçe ile temizliğinizi yaptırabilirsiniz. Unutmayın; ısınmanız için önemli olan şey kombinizi çok yüksek derecede çalıştırmak değil onu doğru kullanmak ve gerekli bakımlarını düzenli bir şekilde yaptırıyor olmaktır.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz