Hangi tür olursa olsun tüm kaloriferler bulundukları ortama ısıyı halk arasında “petek” dediğimiz radyatörler aracılığı ile dağıtırlar. Bu radyatör ya da genel kullanım itibariyle petekler mobil materyaller olup istenilen yere sökülüp takılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken tek husus, bağlantı borularına ve vanalarına zarar vermeden peteklerin sökülmesidir. Bu nedenle ekstrem bir durum söz konusu değil ise kalorifer peteklerinin profesyonel kişiler tarafından sökülmesi önerilmektedir.
Kalorifer peteğini sökme işlemine başlamadan önce ihtiyaç duyulacak bazı araç gereçlerin hazırda tutulması gerekmektedir. Bu araç gereçleri İngiliz anahtarı, kova, bez, tornavida ve maşrapa şeklinde sıralayabiliriz. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra yapılması gereken ilk işlem, kalorifer peteğinin bağlantı vanasının kapatılması olmalıdır. Vananın açık olması durumunda istenmeyen, risksiz olaylar ile karşı karşıya kalınabilir. Bu yüzden ilk adımda muhakkak bu işlem gerçekleştirilmelidir. Ardından vanaların içerisinde bulunan kapaklar sökülerek işleme devam edilir. Vana kapaklarının sökülmesi yapacağımız diğer işlemlerde bize hareket serbestliği sağlayacaktır. Kapakların sökülmesinde tornavida yardımı almak işimizi daha da kolaylaştıracaktır. Kapaklar söküldükten sonra vana başlıkları rahatça yerinden çıkartılabilir.
Devamında yapılacak işlemler daha teknik olduğundan büyük bir dikkat gerektirmektedir. Çıkarılan vana başlıklarının hemen yanında bulunan dişliler İngiliz anahtarı yardımı ile gevşetilir. Bu işlem esnasında petek içerisinde kalan sular akacağından işlem yapılan bölgenin altına daha önce hazır etmiş olduğunuz maşrapayı yerleştirmeniz önerilmektedir. Her iki vanayı da aynı anda açarsanız, hava yardımıyla daha hızlı bir boşaltım sağlamış olacaksınız. Bu akışın bitmesinin akabinde ise borular ile herhangi bir bağlantısı kalmayan kalorifer peteğini yavaşça yukarıya doğru hareket ettirerek bulunmuş olduğu duvardan ayırabilirsiniz. Böylelikle çevreyi kirletmeden ve kalorifer peteğine hiçbir zarar vermeden sökme işlemini tamamlamış olacaksınız.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz