Soğuk kış dönemlerinde en çok ihtiyaç duyulan şey, sıcacık bir ortam olmaktadır. Bu yüzden bulunulan yer hangi sistemi kullanıyor olursa olsun ortamı ısıtmak için o sistem son seviyede çalıştırılır. Ülkemiz genelinde de artık bu tercih doğal gaz kaloriferinden yana kullanılmaktadır. Pratik kullanımından dolayı tercih edilen doğal gaz kaloriferlerinin olumlu olduğu kadar olumsuz bir yönü de bulunmaktadır. Bu da doğal gaz kaloriferinin kış aylarında, normal zamandan çok daha fazla maliyete neden olmasıdır. Tasarruf yoluna gitmeyip ısınmayı tercih ettiğinizde çoğu zaman ay başında gelen doğal gaz faturası birçok kişiyi zorlamaktadır. Bu nedenle çoğumuz hem ısınıp hem daha düşük maliyette faturanın gelmesi için neler yapılmalıdır diye düşünmekteyiz. Bu sorunun cevabını bulabilmek için öncelikle bir noktaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Yıllık bakımını yaptırmış olduğunuz kombiniz normal seyrinde çalışıyor olmalıdır. Durum böyle olunca kombiden kaynaklı bir ısı kaybı yaşamanın önüne geçilmiş olur.
Peki kombi bakımını yaptırmanıza rağmen eviniz ya da iş yeriniz istediğiniz sıcaklığa ulaşmıyorsa ne yapmalısınız? Bunun için de yapılacak ilk iş, kalorifer peteklerinizin ısınıp ısınmadığını kontrol etmek olmalıdır. Doğal gaz kombinizin bakımını yaptırdığınız gibi kalorifer peteklerinizin de düzenli aralıklarla bakımının yapılması gerekmektedir. Eğer bu bakım işlemi ihmal edilmiş ise kalorifer peteklerinin ısınma sorunu ortaya çıkmaktadır.
Bu durumun birçok nedeni olabilir. Kalorifer sistemi, tesisatın içerisinde devir daim eden su sayesinde ısıyı peteklere taşımaktadır. Bu suyun kombiden sağlıklı bir şekilde pompalanmıyor oluşu kalorifer peteklerinizin yeterli düzeyde ısınmamasına neden olabilir. Bunun dışında devir daim eden su artık kirlenmiş ve düzgün bir sirkülasyon yapamıyor olabilir. Bu durumda da kalorifer peteklerinizin ısınması beklenemez. Nihai olarak suyun içerisinde bulunan maddeler kireçlenmeye ve tortu oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle kalorifer peteği temizliği işlemi yaptırmalı ve peteklerinizin dışına gösterdiğiniz özeni içine de göstermelisiniz.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz