Elektronik ev eşyaları içerisinde kombiler ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılama nedeni ile önemli cihazlar arasındadır. Dolayısı ile kombi seçiminde dikkat etmeniz gereken hususlar mevcut olmakla birlikte yanlış bir kombi seçimi şikayetlerin sürekli hale gelmesi ile sizi maddi manevi sıkıntılara düşürebilir.
Bu yüzden, piyasada mevcut kombiler arasında en iyi olanını araştırarak yanıt aramaya çalışan arkadaşlara yardımcı olmak adına bu yazıyı oluşturmaktayız.
Dikkat edilmesi gereken özellikle iki konu vardır. 1. Konutunuza uygun olması ve 2. Kalitesi/Markası
Tabi ki en doğru seçim hiç kuşkusuz konutunuza uygun olan model ve marka olacaktır. Burada öncelik özellikle konutunuza uygun olmasıdır. Bu nedenle marka ve modeli ne olursa olursun seçeceğiniz kombi, konutunuza uygun olmalıdır. Bina alanınız, evinizin büyüklüğü ve buna karşın kombinin gücünün yeterli olması önemli bir kriterdir. Örneğin;
0 – 150 m2 : 25 kW
150m2 – 250m2 : 30 kW
Sizin için en iyi kombiyi seçerken dikkat edeceğiniz diğer hususlar ise kombinizin sessiz ve tasarruflu olması olacaktır. Ayrıca herhangi bir arıza ya da destek ihtiyacı halinde hızlı teknik servis destek alınabilmesi de önemli bir konudur ve kombinizin marka kalitesini gösterir.
Ülkemizde bilinen bir çok kombi markası bulunmaktadır. Satın alacağınız kombinin marka değeri ve fiyatı arasında ilişki genellikle marka değerinin artması ve fiyatının da artması yönündedir.
Her markanın kendine has bir özelliği vardır. Kimi markada görsel tasarımlar ve marka değeri ön planda iken kimi markada teknik destek hizmeti ön planda olabilmektedir. Bu nedenle kombi seçimi yapılmadan önce tüm markalar hakkında bilgi sahibi olmak fayda sağlayacaktır. Hem dayanıklılığı yüksek hem de fiyat olarak kendi bütçenize uygun olan kombiyi seçebilmeniz için markaları tek tek araştırmanızı önerebiliriz.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz