Doğalgaz Petekleri Neden Isınmaz?
Kalorifer sistemlerinin en önemli parçaları hiç kuşkusuz doğalgaz petekleridir. Bu petekler sayesinde ortam sıcaklığı saklanmakta olduğundan yaşanabilecek herhangi bir arızalanmada muhakkak doğalgaz petekleri kontrol edilmelidir. Doğalgaz peteklerinin ısınmıyor oluşu kalorifer ile alakalı aksayan bir şeyler olduğunun göstergesidir. Ancak hemen panik yapmamak gerekmektedir. Çünkü bu sorunun çözümü için birbirinden farklı yollar denenerek kısa bir süre içerisinde normal işleyişe geri dönülebilir.
Doğalgaz peteklerinin neden ısınmadığı hususunda ilk dikkat edilmesi gereken nokta, petek vanalarının açık konumda olup olmadığıdır. Peteğin dış yüzeyi temizlenirken farkında olmadan vana kapalı konuma getirilmiş olabilir. Yahut evde küçük çocuk varsa petek vanaları onun için ilgi çekici bir oyuncak haline gelebilir. Bu nedenle ısınmayan doğal gaz peteğinin öncelikle açık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Açık olduğuna emin olunan petek hala ısınmıyor ise karşılaşma ihtimali bulunan bir diğer sorun, o peteğin hava yapmış olmasıdır. Bir süre kullanımın akabinde peteklerin özellikle alt kısımlarında ısınma problemi yaşanıyor ise o petek çok yüksek ihtimalle hava yapmıştır ve bu havanın peteğin içinden boşaltılması gerekmektedir. Bunu bir purjör anahtarı ya da tornavida yardımı ile kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Havasını aldığınız ve belirli bir miktar kirli suyunu boşalttığınız peteğinizi tekrar kullanmaya başladığınız zaman peteğin her köşesinin aynı oranda ısındığını görüyor olacaksınız.
Tüm bunlara rağmen doğalgaz peteğinizde hala ısınma problemi yaşanıyor ise sorun artık sizin çözüm getirebileceğiniz bir boyutta değil demektir. Peteğinizin ters bağlantıları yanlış yapılmış yahut içerisi kirden tıkanmış demektir. Bu ve benzeri durumlarda sağlıklı çözümler üretmek için tek başınıza müdahale gerçekleştirmek yerine doğal gaz tesisatı alanında uzmanlaşmış kişilerden destek almanızı önermekteyiz. Bu kişilerin ortalama bir saat içerisinde yapacağı işlemler sayesinde petekleriniz tekrar eskisi gibi ısınıyor olacaktır.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz