Kış dönemlerinde sonuna kadar çalıştırdığınız kombiniz ay sonunda sizi yüksek tutarlı bir fatura ile karşılıyor olabilir. Siz de buna karşı birbirinden farklı tedbir alarak faturalarınızın tutarlarını asgari seviyeye indirmeyi deneyebilirsiniz. Örneğin bunun için kaloriferinizi hiç kapatmadan devamlı düşük seviyede çalıştırıyor ya da kombinizi sürekli bakıma sokuyor olabilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki tek başına kombi bakımı, kaloriferinizden tam anlamı ile verim almanız için yeterli bir önlem değildir. Çünkü kombi bakımı esnasında sadece kombi ile ilgilenilir ve tesisatın geri kalanındaki sorunlar ile haşır neşir olunmaz. Üstelik doğal gaz peteklerine de hiç bakılmaz. Fakat asıl olay tam olarak burada başlamaktadır. Çünkü yıl boyunca sürekli olarak kullanılan kalorifer sisteminde bir süre sonra toz birikintileri ile tortular oluşmaya başlar. Bunlar da doğal gaz peteklerinizin ısınması gereken seviyeden daha az ısınmasına neden olur ve bulunduğunuz ortamda sıcaklık kaybına yol açar.
Bu kaybı önlemek için yapmanız gereken, doğal gaz peteklerinizi temizletmektir. Kendi başınıza yaptığınızda belirli risklerle karşı karşıya kalacağınız ve yeterli olmayacağınız bu işlem için teknik uzmanlardan destek almanızı tavsiye ederiz. Teknik servislerin sağladığı gezici hizmetler sayesinde doğal gaz petekleriniz yerinde temizlenmektedir.
Doğal gaz peteklerinin temizlenmesinde bu iş için özel olarak üretilmiş makineler kullanılmaktadır. Tüm petekler sıra sıra temizleme işlemine tabi tutulur. Tesisatın içerisindeki kirli su boşaltılarak yeni temiz suyun devir daim etmesi sağlanır. Devamında, yine doğal gaz peteklerinin temizlenmesi için özel olarak üretilmiş olan kimyasal maddeler kullanılarak tesisatın içindeki kir ve pas birikintileri sökülür ve dışarıya atılması işlemi gerçekleştirilir. Bulunulan ortamın hiçbir şekilde kirletilmediği bu işlem ortalama 3 ila 4 saat kadar sürmektedir. Özel makineler ve kimyasallar kullanılarak yapılan temizlik çok daha uzun vadeli ve sağlıklı olacağı için bu yöntemi tercih etmenizi tavsiye ederiz.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz