Soğuktan ne yapacağımızı bilemediğimiz dönemlerde ilk işimiz her zaman kaloriferi yüksek derecede aralıksız çalıştırmak olur. Uzun süre hiç durmadan çalışan kaloriferler de diğer tüm elektronik cihazlar gibi dinlenmeye ve boş kaldıkları dönemlerde bakıma ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle özellikle kış ayları başlamadan kombi ve petekler muhakkak uzman bir kişi tarafından kontrol edilir ve bakım ile temizlikleri yapılır. Bu işlemlerin senede en az bir kez yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde daha farklı problemlere neden olunabileceği hiçbir zaman için unutulmamalıdır.
Peki sadece mevsim geçişlerinde mi kombi ve peteklerimizi temizletmeliyiz? Bu sorunun cevabı tabii ki de hayır. Burada kastedilen şey en azından bir defa kışa başlamadan peteklerinizin temizliğini yaptırmanızdır. Ancak bazı durumlarda ivedilikle olaya müdahale edilmeli ve vakit kaybetmeden peteklerin temizletilmesi gerekmektedir. Bu bazı durumlara da aşağıdaki örnekleri verebiliriz:
- Petekleriniz ısınmadığı zaman
- Petekleriniz kısmî ısı kaybı yaşamaya başladığı zaman
- Peteklerinizin havalarını almanıza rağmen halen istenilen sıcaklık düzeyine erişilemediği zaman
- Kombiniz arızalandığı zaman
- Peteklerinizin içerisindeki suyun yetersiz gelmeye başladığı zaman
- Kombi ayarlarınızın yapılandırılıp stabil şekilde çalışmaya devam edemediği zaman vb.
Yukarıdaki durumlardan en az bir tanesini yaşıyorsanız hiç vakit kaybetmeden petek temizliği yaptırmalısınız. Bu konuya gerekli özeni göstermediğiniz takdirde çok daha büyük çaplı ve yüksek maliyetli işlerle uğraşmak zorunda kalacağınızı göz ardı etmemelisiniz. Nihayetinde petek temizliği bilen kişiler tarafından yapıldığında çok pratik ve kısa bir zaman diliminde gerçekleştirilen bir eylemdir.
Özetleyecek olursak; peteklerinizin temizlik zamanının gelmesini beklemek yerine tedbirli olmak ve petek temizletme işini alışkanlık haline getirmek gerekmektedir. Zaten düzenli olarak temizletilen petekler herhangi bir sorun yaşamayacak ve soğuk kış dönemi boyunca sizin rahatlıkla ısınmanıza olanak tanıyacaktır.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz