Kullanılan kalorifer sistemleri çok çeşitli olmasa da bu kaloriferlerin birbirinden farklı onlarca çeşit kombisi mevcuttur. Marka ve modele göre değişik hata kodlarına sahip olsalar da tüm kombiler benzer arızalanmalar ve sorunlar yaşamaktadır. Bu sorunlardan en sık karşılaşılanı da hiç kuşkusuz kombinin aşırı ısınmasıdır. Birkaç farklı sebebi olan kombinin çok fazla ısınması sorunu bazı belirtiler sayesinde siz de rahatlıkla tespit edebilirsiniz.
Bilindiği üzere her kombinin kendine has hata kodları vardır. Kombinizin aşırı ısınma sorunu yaşadığını, kombinizden almış olduğunuz limit termostat hatası ile anlayabilirsiniz. Bu hata kodunu aldığınız zaman vakit kaybetmeden profesyonel bir teknik servisten hizmet almanız gerekmektedir. Yaşanılan sorunun giderilmesi için kombinize müdahale etmeye gelen ekip, genellikle kombinin bulunduğu yerde problemi çözecek işlemleri gerçekleştirmektedir. Ancak bazı durumlarda kombinin belirli parçalarının ya da bütününün servise götürülmesi gerekebilir. Bu gibi durumlarda tamir işleminin ne kadar süreceğini muhakkak öğrenmeli ve soğuk dönemlerde zor durumda kalmamanız için tedbirler almalısınız.
Peki ya kombilerimiz hangi durumlarda aşırı ısınma sorunu yaşamaktadır? İşte bu soruya verilecek cevaplar sayesinde kombimizin bu tip bir arızalanma yaşamasının önüne geçebiliriz. Kısaca sıralamak gerekirse;
- Kombinin içerisinde yer alan pompa arızalanmış olabilir. Bu gibi bir durumda pompanın sökülerek yerine yenisinin takılması gerekecektir.
- Kombinin ana eşanjörü çalışmıyor olabilir. Adından da anlaşılabileceği gibi bu parçalar kombinin en büyük ve pahalı parçaları arasında yer almaktadır. Bu nedenle böyle bir durumda tamirat ya da yeni bir eşanjör almak yerine kombinin değiştirilmesi yoluna gidilebilir.
- Kombinin üç yollu vana kısmı bozulmuş olabilir. Sıcak su ve radyatör bölümlerini birbirinden ayıran bu vananın bozulması durumunda kombi ısı dengesini sağlayamayarak arızalanmalar meydana gelebilir.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz