Kalorifer sisteminin daha uzun soluklu ve kaliteli bir şekilde çalışmaya devam etmesi için kalorifer kullanıcıları tarafından dikkat edilmesi gereken bazı belli başlı noktalar mevcuttur. Bu noktaların başında da kombi tesisat temizliği gelmektedir. Yılda en az bir defaya mahsus olmak üzere kombinizin tesisat temizliği yapılmaz ise ileride büyük çaplı sorunlarla karşılaşacaksınız demektir.
Kombisi arızalanmış olan bir kalorifer sistemi hiçbir şey ifade etmemektedir. Çünkü bir kaloriferin beyni kombidir. Bu nedenle kombinin kullanımına da bakımına büyük bir özen göstermek gerekmektedir. Teknik sistemlere bağlı çalışma prensibi bulunan bu cihazların ne zaman bozulacağını kimse tahmin edemez. Pek tabi kimse soğuk kış günlerinde kombisinin bozulmasını da istemez ve bu nedenle böyle bir durumla karşılaşmamak için elinden geleni yapar. İşin özünde yapılması gereken tek bir şey vardır. O da kombinin periyodik aralıklar ile tesisat temizliğinin yapılmasıdır. Kombinizin tesisat temizliği muhakkak yetkin ve profesyonel kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde daha büyük sorunlarla karşılaşma ihtimali artacaktır.
Kombi tesisatının temizliğinde özellikle hava filtreleri, bağlantı boruları ve vanaları temizlenmektedir. Sistem içerisinde devridaim eden su, zamanla içerisindeki kir ve toz parçacıklarını bu bölgelere bırakarak belirli tıkanıklıklara yol açmaktadır. Bu tıkanıklıkların temizlenmemesi durumunda ise kombiniz zarar görmekte ve belirli arızalanmalar yaşamaktadır. Uzman ekipler kombinin tesisat temizliğini gerçekleştirirken özellikle bu durumu göz önünde bulundurarak hareket ederler.
Tesisat temizliği ortalama 2 – 3 saat süren, bilen kişiler tarafından yapıldığı takdirde çok pratik olan bir işlemdir. Kapalı konumdaki kombinizin bazı vanaları sökülerek içlerinde birikmiş olan kirler temiz su yardımı ile temizlenir. Aynı işlem kombinizin içinde yer alan hava filtresine de uygulanır. Böylece ısı dağıtımındaki en temel unsur olan sıcak suyun rahat dolaşımı sağlanarak kaloriferinizden yüksek seviyede sıcaklık sağlamanıza imkan tanınır.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz