Kombi petek temizliği, kalorifer ile ısınmayı tercih eden herkesin yılda bir defaya mahsus olmak üzere yaptırması gereken bir işlemdir. Genellikle bu konuya gereken özen gösterilmediği için ısınma sistemleri ihmal edilir ve ancak daha büyük sorunlar ortaya çıkmaya başlayınca bakım yaptırmak akıl edilir. Ancak uzun yıllar boyu hiç temizletilmemiş kombi ve kalorifer petekleri başınıza tahmin ettiğinizden daha büyük dertler açmaktadır. Bu nedenle özellikle de kış aylarına girmeden yılda bir kez yaptıracağınız bakım ve temizlik sizi bu dertten kurtaracaktır.
Söz konusu bakım zaman içerisinde ihmal edildiğinde birçok farklı sorun ile karşılaşılmaktadır. Bu sorunları şu şekilde örneklendirebiliriz:
- Kalorifer tesisatının içerisinde dolaşan suyun bir süre sonra devir daim yapmaması
- Kalorifer peteklerine dışarıdan toz parçacıklarının girmesi ve orada öbek haline gelmesi
- Tesisatın içerisinde dolaşan suyun kirecini kalorifer peteklerine bırakması ve orada tortu oluşturması
- Kombideki devir daim pompasının arızalanması
- Kombinize en uzakta bulunan kalorifer peteğinde yüksek oranda ısı kaybının yaşanması
Ana hatları ile bu ve benzeri olan sorunları çoğaltabiliriz. Bu da demek oluyor ki çok fazla üstünde durmadığımız bir konu ilerleyen zamanlarda bizi zor duruma sokabilir. Bu nedenle size tavsiyemiz, hiç aksatmadan ve vakit kaybetmeden kombi petek temizliği yaptırmanız olacaktır. Bilinenin aksine, çok kısa bir zaman diliminde, uygun fiyat karşılığında, uzman kişiler tarafından yapılan bu temizlik işlemi evinizde dilediğiniz konforu yaşamanıza katkı sağlamaktadır. Kendi başınıza yapmaya kalkıştığınızda çok zahmetli olan ve yeterli temizlik oranını yakalayamayacağınız bu işlem için ayıracağınız bütçe, kış ayında fazladan ödeyeceğiniz doğal gaz faturasından çok daha az oranda olacaktır. Bu yüzden profesyonel bir destek almanızı ve yaz aylarından bir kez de olsa kombi ve kalorifer peteklerinizi kısa bir süreliğine çalıştırmanızı öneririz.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz