Kombi Bakım Masraflarını Kim Karşılamalı.. Kombi Bakımı Kiracıya mı ait?
Teknik serviste çok sık karşılanan bir sorudur bu. Kirada yaşayan bir çok insanın merak ettiği sorulardan biridir… Bu hususta bir çok kiracı yanıt aramaktadır. Çünkü kiracı ve ev sahibi arasında kimi zaman anlaşmazlıklar yaşanabilir. Öyleyse yardımcı olalım.
Kombi bakımı kime ait olmalı; kiracıya mı? Yoksa ev sahibine mi?
Hiç kuşkusuz ki bir kombi evin demirbaşı sayılmaktadır. Hem ısınma hem de sıcak su ihtiyacını karşılamaya yarayan bu sistem şofben ya da diğer ısıtma araçları gibi ek ihtiyaçlara gerek duyulmadan modern bir yaşam sunmakta.
Borçlar Kanununun 317. Maddesi gereğince kiralanan yerin temizlik ve bakım giderleri kiracı tarafından ödenmelidir. Kiracılık hukuku kapsamında Borçlar Kanununa göre demirbaşların iyi tutma halinde ki masrafları kiracıya ait olmaktadır. Parça değişikliği, tamir ya da yenileme gibi durumlarda oluşan masraflar ise ev sahibine ait olmaktadır.
Bu durumda kombi bakımı elbette ki kiracıya aittir diyebiliriz. Eğer kombinin periyodik bakımların kiracı tarafından yaptırılmıyor ise oluşabilecek herhangi bir arızada masraflar yine kiracıya ait olacaktır.
Tabi ki oluşan arıza kiracıdan kaynaklı değilse kombi arızasının masrafları ev sahibine yansıtılmalıdır.
Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
Bu gibi durumlarda kiracı ve ev sahibi arasında problemler yaşanılmasın istiyorsanız en doğru olanı kira kontratı hazırlanırken bu konular hakkında da yazılı maddeler eklemek ve karşılıklı ıslak imza ile imzalanarak her iki tarafta da birer nüshasının saklanması olacaktır.
Kombi servisi olarak bu sorunun yanıtını arayan kiracı ya da ev sahiplerine fikirlerimizi paylaşarak destek olmak istedik. Umarız bu konuda yardımcı olabilmişizdir.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz