Bir kombide oluşabilecek bazı problemleri sizin için aşağıda derledik. Kombinizde oluşabilecek herhangi bir arıza durumunda kendiniz müdahele etmek yerine mutlaka kombinizin yetkili servisine danışmanızı önemle öneririz. Herhangi bir ihtiyaç halinde bize de ulaşabilirsiniz.
Kombim Çalışmıyor…
Bir çok kombi içerisinde su bulunmadığında ya da basıncı düştüğünde emniyet için çalışmayacaktır. Bu durumda koloriferinizin devre suyu bitmiş ve ya azalmış olabilir. Kaloriferinizin devre basıncı 1.5 bar olmalıdır. Ya da kombiniz çalışmıyor ise sigorta atmış ve kapalı halde olabilir. Bunun yanı sıra gaz vananız da kapalı halde olabilir. Kombinizin konum anahtarı doğru konumda olmayabilir. Eğer kombiniz pilotluysa pilot alevi sönük olabilir. Öncelikle bu durumların kontrol edilmesi gerekmektedir. Tüm kontrollere rağmen hala kombiniz çalışmıyor durumda ise yetkili servis ile görüşmeniz gerekmektedir.
Kombim Çalışıyor, Ancak Isıtmıyor…
Bu durumda kombinizin termostat derecesi düşmüş olabilir. Kalorifer dönüş hattınızdaki filtreniz tıkanmış olabilir (Temizleyip, tekrar kontrol ediniz.) Petek girişi ve çıkışındaki vanalar kapalı durumda olabilir. Petekleriniz ve boru hattınız temiz olmayabilir. Kombinizin teknik bir sorunu olabilir. Tüm kontroller sonucu bu gibi durumlarda yetkili servisinizi çağırmanız doğru olacaktır.
Kombim Patlamalı Yanıyor, Bir Sorun Olabilir mi…
Cihazınız yanıyorken birkaç saniye geç yandığında içeride gaz birikmesi yapabilmektedir. Bu sebeple de şiddetli bir yanma olabilir ve gaz ve çakmak ayarları bozulabilir. Bu ayarların kontrol edilmesi gerekmektedir. Cihazınızın 6 ayda bir olacak şekilde yıllık periyodik bakımlarını aksatmayınız ve bir yetkili servisten yardım isteyiniz.
Sıcak Suyu Açtığımda Peteklerim Daha Fazla Isınıyor…
Bu şekilde bir arızanız mevcut ise musluğunuzdan gelen sıcak su akışında da bir ısınma bir soğuma şeklinde dalgalanmalar olacaktır. Normal şartlarda musluğunuza giden su ikiye bölünmektedir. Cihaz, siz suyu açtığınıza kalorifer kapatma işlemini tam manası ile yapamadığında böyle bir sorun ile karşılaşırsınız. Yetkili servisinizden destek alınız.
Kombim Su Akıtıyor…
Bu durumda kalorifer tesisatına gerektiğinden daha fazla su eklenmiş olabilir. Devre basıncı 1,5 bar olmalıdır. Bunun haricinde tesisat bağlantılarınızda da sorun mevcut olabilir. Kombinizin genleşme tankında herhangi bir problem olabilir. Hava tahliyede arıza bulunabilir. Kombinizin su doldurma vanasında bir arıza olabilir. Bu sorun karşısında radyatörünüzün hava alma kısmından su basıncını düşürünüz ve sorun hala mevcut ise teknik servisinizden destek isteyiniz.
Kombim Normalden Daha Fazla Ses Çıkartıyor…
Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Kombimden Yanıyor Ancak Sıcak Su Gelmiyor…
Bu durumda özellikle kış ayları için suyu çok fazla açmış olabilirsiniz. Ya da suyun bir kısmı kalorifer sistemine gidiyor olabilir. Üç yollu vananız arızalanmış olabilir. Lütfen yetkili servisinize danışınız.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz