Hava koşullarının zorlu olmaya başladığı dönemlerde birçoğumuz evlerimizi ve iş yerlerimizi kalorifer sistemini kullanarak ısıtmaktayız. Bu sistem kendi içerisinde çok sayıda farklı yöntem barındırmakta olsa da her kalorifer sistemi periyodik aralıklarla bakım ve temizliğe ihtiyaç duymaktadır. Aksi takdirde belirli arızalanmalara ve ısı kaybına neden olurlar. Bu nedenle kalorifer temizliği, hassasiyet gösterilmesi gereken önemli bir konudur.
Kalorifer temizliği nasıl yapılır sorusu akıllara geldiğinde herkesin aklına gelen ilk şey, dış yüzey temizliği olmaktadır. Elbette kalorifer boru ve peteklerinin dış yüzeylerinin tutulması gerekmektedir. Ancak kaloriferinin performansını etkileyecek olan asıl temizlik tesisatın iç kısımlarına uygulanmalıdır. Konu burada farklı bir boyuta taşındığı için genellikle kalorifer temizliğinin uzman kişiler tarafından yapılması önerilmektedir. Kaldı ki zaten temizlik işlemleri esnasında kullanılan cihaz ve temizleme ürünleri halihazırda evlerimizde ya da iş yerlerimizde bulunmamaktadır.
Yüksek maliyetli bir ısınma yöntemi olan kaloriferlerden, kullanıldıkları zaman maksimum düzeyde verim alınması beklenir. Bunca masrafın karşılığını ısınarak alamamak tüm kullanıcılar için büyük bir hayal kırıklığına neden olmaktadır. Yeterli seviyede yakıt tüketilmesine rağmen istenilen sıcaklığa ulaşılamıyor ise bunun en büyük sebebi, kalorifer temizliğinin belirli aralıklarla yapılmamış olmasıdır.
Kalorifer temizliği ortalama 2 ile 3 saat arasında tamamlanan bir işlemler bütünüdür. Mevcut bulunan tüm peteklerin vanaları kapalı konuma getirilerek işlem başlatılır. Sadece bir adet petek vanası açık bırakılır ve bu vanadan tazyikli su verilerek tesisat içerisindeki birikintilerden kurtulunur. Devamında toz parçacıkları ve tortulardan arınmış olan sisteme özel ilaçlı su verilerek temizlik işlemine devam edilir. Akış yollarının temizlenmesinin akabinde ise durulama yöntemine geçilmektedir. Tüm bu işlemler peşi sıra tamamlandıktan sonra kalorifer çalıştırılır ve son olarak radyatörlerin havası alınır. Sonrasında ise kaloriferinizi gönül rahatlığı ile tüm kış boyunca kullanabilirsiniz.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz