Kalorifer petekleriniz bazı durumlarda ısı kaybına maruz kalabilir ya da hiç ısınmayabilir. Bu durumun birbirinden farklı pek çok sebebi olabilir ancak genellikle peteklerin hava yapması nedeni ile ısınmama sorunu yaşanmaktadır. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığı zaman kalorifer kullanan kişilerin tedirgin olmaması gerekmektedir. Çok basit bir müdahale ile kalorifer peteklerinin havası alınabilmektedir.
Petek havası alma işlemi ortalama 1 – 2 dakika kadar kısa bir süre içerisinde gerçekleşmektedir. Bu noktada önemli olan husus, kalorifer peteğinin havasının nasıl alındığının iyi bir şekilde biliniyor olmasıdır. Daha önce hiç hava almamış birisi bilgi eksikliğinden kaynaklı bazı sorunlar yaşayabilir. Örneğin; hava alma işlemini yapmak için kaloriferin hangi vanasını açması gerektiğini bilmeyerek yanlış bir durumun oluşmasına mahal verebilir ya da petekten çıkacak olan suyun yüksek sıcaklıkta olacağını bilmemesinden ötürü yanma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Bu nedenle ilk defa kalorifer peteği havası alacak olan kişilerin bu işleme başlamadan önce muhakkak nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili yazılar okuması, videolar izlemesi önerilmektedir.
Kalorifer peteğinin havasını almak için bir adet purjöre ihtiyaç duyulmaktadır. En basit anlatımı ile purjör, kaloriferin hava vanasını gevşetmeye yarayan, ufak bir anahtardır. Bu anahtar her çeşit petek ile uyumlu olup uzun yıllar boyunca kullanılabilmektedir. Şayet elinizde purjör bulunmuyor ise bu aletin ikamesi olarak düz bir tornavidadan da yararlanabilirsiniz.
Bu aletler yardımı ile kalorifer peteğinizin açma kapama vanasının diğer hizasında bulunan metal vanayı gevşeterek peteğin içerisinde birikmiş olan gaz boşluklarını boşaltabilirsiniz. Kirli su gelene kadar devam etmeniz gereken bu işlemde çevrenin kirlenmemesi ve sıcak su ile temas etmemeniz için yanınızda ufak bir kap ya da maşrapa bulundurmanızı öneririz.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz