Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur. Bu sorun yaygın olduğu kadar çözümü de oldukça basittir. Kalorifer peteğinin ısınmaması için sebep olabilecek toplamda üç ya da dört tane sorun vardır. Bu sorunların hemen hemen hepsi kalorifer kullanıcıları tarafından çözülebilecek nitelikte olsa dahi bazı durumlarda teknik destek almakta fayda vardır.
Kalorifer peteğinin özellikle alt kısımları ısınmıyorsa tesisatla ilgili bir sorun olduğu söylenebilir. Bu sorun karşısında yapılacak en doğru ve pratik hamle kalorifer peteğinin temizletilmesi olacaktır. Çünkü böyle bir sorun ya peteğin hava yapmasından ya da petek alt kısımlarında çamur birikmesinden ötürü meydana gelmektedir. Tesisat boruları içerisinde hızlı bir şekilde devirdaim edemeyen su nedeniyle petekler hiç ısınmaz. Bu nedenle muhakkak hava alma ile petek temizleme ve reglaj ayarlama işlemleri yapılmalıdır. Bu noktada hava alma işlemi bireyler tarafından kolaylıkla yapılabilir ancak petek temizleme ile reglaj ayarları konusunda uzman kişilerden destek alınması gerekmektedir. Zaten hava alma yönteminin denenmesi, petek temizleme ve reglaj ayarlama yöntemlerinden evvel muhakkak denenmesi gereken bir yoldur.
Bir diğer problem de kombiden peteklere giden borularda kaçak olma ihtimalidir. Bu gibi bir durumda da petekler sağlıklı çalışamayacağı için ısınma sorunu yaşanabilir. Böyle bir durum tespit edildiğinde vakit kaybetmeden profesyonel bir teknik ekipten yardım alınmalı ve mümkünse bu kişiler müdahale edene kadar kalorifer kullanılmamalıdır. Kalorifer tesisatı alanında uzman olan kişiler mevcut problemin tespiti ve vakit kaybetmeden çözümü için gerekli işlemleri hızla gerçekleştirmektedir. Ancak burada önemli olan nokta şudur ki kalorifer peteklerinin hiç ısınmaması gibi büyük bir sorun ile karşı karşıya kalana kadar bakım ve temizlik işlemlerinin ihmal etmemek daha sağlıklı bir davranış olacaktır.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz