En yaygın kullanılan ısıtma sistemlerinden biri olan kaloriferler, herkesin bildiği üzere ısıyı içerisinde devridaim eden su aracılığı ile dağıtırlar. Yüksek sıcaklıktaki suyun kombiden çıkış yaparak kalorifer peteklerine ulaşması neticesinde ısınma sağlanmaktadır. Bazen bu sıcak suyun buharlaşması ve kalorifer petekleri ile bu peteklere giden yolların tıkanması ya da daralması sebebi ile peteklerde hava diye tabir ettiğimiz gaz kütlesi boşluğu oluşur. Bu her kalorifer kullanıcısının sıklıkla karşılaştığı bir problem olup dikkatli davranıldığı takdirde kişilerin kendi başına çözüme varabileceği bir sorundur. Ancak kalorifer peteğinin havasını almayı bilmiyorsanız ya da hava alma işleminize rağmen halen sorun yaşamaya devam ediyorsanız profesyonel bir teknik servisten uzman desteği almanız gerekmektedir.
Kalorifer peteğinizin hava yaptığını peteğinizin yaşadığı ısı kaybından rahatlıkla fark edebilirsiniz. Hava yapmak diye tabir edilen durum yaşanıyor ise peteğinizin muhakkak bir bölümü ısınmama durumu ile karşı karşıya kalır. Genellikle peteklerin vana olmayan tarafında ısı kaybı yaşandığı görülmektedir. Ancak peteklerinizin altlarında ya da orta kısımlarında da ısınmama sorunu yaşayabilirsiniz. Bu ve benzeri durumlarda peteğinizin havasını almanız size çözüm sunacaktır.
Hava yapmış olan peteğinizin havasını nasıl alacağınız hususu da oldukça önem taşımaktadır. Öncelikle hava alma işlemi için çok dikkatli ve hazırlıklı olmanız gerekmektedir. Hava almaya başlamadan önce bir büyük kap (leğen gibi), ufak bir maşrapa ve purjör anahtarınızı ya da düz bir tornavidanızı yanınızda hazır bulundurmalısınız.
Kombiniz çalışır durumda iken havasını alacağınız peteğinizin yanına gitmeli ve anahtarınız ya da tornavidanızın yardımı ile purjör vidasını yavaşça gevşetmelisiniz. Gevşeme süresince peteğinizden hava çıkışı olduğunu duyacaksınız. Çıkış işlemi bitene kadar vidanızı kapatmamalısınız. Sıcak su akışı başladığı andan itibaren yanınızdaki maşrapa ve kaptan faydalanarak akan pis suyun çevreyi kirletmesini engelleyebilir ve hava alma işlemini sonlandırarak vidanızı eski konumuna getirebilirsiniz.
SIK SORULAN SORULAR
- Petek Bakımı Nasıl Yapılır?
- Temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınma için en sık kullandığımız sistem kalorifer olmaktadır. Kış aylarının yaklaştığı şu dönemlerde tüm hazırlıklarımızı tamamlamak için kaloriferimize bakım yaptırmamız gerekmektedir.
- Kalorifer Peteği Hiç Isınmıyor
- Bulunulan çevreyi ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferlerde yaşadığımız en genel sorun, hiç kuşkusuz kalorifer peteklerinin dönem dönem ısınmıyor oluşudur.
- Kalorifer Peteği Temizleme Fiyatları?
- 2 oda 1 salon olan bir evin kalorifer peteği temizleme işlemi yaklaşık olarak 100-150 TL tutmaktadır. Ancak verdiğimiz örnek farazidir. Net bir fiyat teklifi almak isterseniz, bize iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
- Kombinin Suyu Nasıl Boşaltılır?
- Kombinizde bir arıza başlangıcı söz konusu olabilir. Kombi ekranında gözüken basınç ekranında olması gereken sayı değerlerinden daha farklı bir değer görüyor olabilirsiniz.
- Kombi Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalı?
- Periyodik bir şekilde düzenli olarak yaptırmanız gereken kombi bakımı için yetki belgesine sahip bir servisle görüşmeniz önemle tavsiye edilmektedir.
- Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
- Kombiler daha önceki dönemlerde sıcak su sağlamak için kullanılan şofbenlerle benzer bir işleyişe sahiptir. Kombilerin içerisinde bulunan bakır borular, sirkülasyon mantığı ile içerideki suyu eşanjör vasıtası ile ısıtır ve bu prensip üzerinden çalışmaya devam eder.
- Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?
- Yani kısaca diyebiliriz ki masrafların kim tarafından karşılanacağı, teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
- Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir yapılır?
- Kar Kombi Servisini arayarak tüm sorularınız hakkında yardım isteyebilirsiniz. Kar kombi Servisi uzman kadrosu ile sizlere kaliteli ve güvenilir hizmet vermektedir.
- Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?
- Kombi duvara asılırken ısı yalıtımı sağlanmalı , antifirizi donmaya karşı korunmalıdır. Kombinizin yanma hanesi ve fan gibi bölümleri temiz tutulmalı, tozları silinmelidir. Radyatörler temizlenmelidir.
- Kombi Arızaları Nelerdir?
- Kombinizin fan motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin devir daim motoru arızalanmış olabilir. Kombinizin su haznesinde hava olabilir. Kombinizin üç yollu vanasında bir problem olabilir. Yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz.
Yorum Yaz